Lief Huisje Zeeland - Reisverslag uit Waterlandkerkje, Nederland van Susanne Evers - WaarBenJij.nu Lief Huisje Zeeland - Reisverslag uit Waterlandkerkje, Nederland van Susanne Evers - WaarBenJij.nu

Lief Huisje Zeeland

Door: Susanne

Blijf op de hoogte en volg Susanne

14 Mei 2022 | Nederland, Waterlandkerkje

VROEGER

Als kind zijnde gingen we zomers op vakantie naar Nieuwvliet-Bad in Zeeland. Dagenlang naar zee, volop lol met de familie in en om de huisjes. Nou ja, huisjes... we verbleven in De Zwemmende Leeuw en daar kon per huis wel 14 man in en dan huurden we twee huizen. Later vertrokken we naar Zoutelande, een eiland hoger. Zeeland blijft altijd trekken; een plek waar je je thuis voelt, waar de zee je rust brengt en de zon er naar je idee vrijwel altijd is.

LIEF HUISJE ZEELAND

En zo volg ik al tijden Lief Huisje Zeeland op Instagram. Iske en Christof hebben in Zeeuws-Vlaanderen een aantal huisjes die zij verhuren. Oude, kleine huisjes die zij opknappen en waar je daarna heerlijk van mag genieten. En zo boekte ik dit kleine, super knusse en fijne huisje voor vier dagen. Het huisje ligt in de polder, in een gehucht van 22 huizen. Het gehucht heet Turkeije, jaja. Zoals Iske aan gaf: rij een rondje en je vindt het huisje vanzelf!

Het huisje is voor twee personen, heeft een bad op pootjes en een bed waar je nooit meer uit wilt komen. De tuin is gezellig en fijn en vanaf de bovenverdieping heb je een fantastisch uitzicht over de weilanden; ook hoor je amper verkeer langs komen. Je begrijpt dat ik me er direct thuis voelde en er het liefst nooit meer weg hoefde!

En als je nu denkt: Suus, wat zoek je in vredesnaam daar in de polder? Nou, dat lees je in mijn volgende blog, want echt, de polder verrast je.