Montesoffio

Door: Susanne

Blijf op de hoogte en volg Susanne

26 September 2022 | Italië, Le Marche

Terwijl we wegrijden uit het zuiden ga ik op zoek naar een nieuwe overnachtingsplek. Mijn ouders en zusje zijn ooit bij B[e-38]B Montesoffio geweest, een prachtige B[e-38]B in de regio Le Marche. De naam van deze B[e-38]B is me altijd bij gebleven en heel brutaal stuur ik de eigenaren een SMS met de vraag of er een mogelijkheid is om met de camper bij hen te overnachten. Dat mag! Vanwege een schrijfcursus die er is en één van de eigenaren die een week naar Nederland is (de eigenaren zijn Nederlands), moeten we zelf even uitzoeken waar we gaan staan en de vraag is of we 's avonds mee willen eten.

Steeds verder het noorden in, worden we steeds blijer. Dit is weer meer onze plek, zó fijn. Ik voel me weer veilig en heb er weer zin in! De weg naar Montesoffio is een doodlopende gravelweg van 1,5km lang. Aan het einde ligt de B[e-38]B: wat een prachtig gebouw, met zwembad, terrasjes, een boomgaard, en uitzicht aan alle kanten, alles! We parkeren de auto in de boomgaard met een heerlijk uitzicht en in de zon. We spreken Anja (de eigenaresse) even kort, mogen de camper vullen met water en springen dan op de fiets en drinken een wijntje op een terrasje in Mondavio, een super oud, typisch Italiaans plaatsje. Daarna een verfrissende duik in het zwembad bij Anja, waar ik eerst even onder een koude douche spring, en dan is het tijd voor een uitgebreid douchefestijn in de boomgaard en de mini douche in de camper. Wat is dat heerlijk zeg, na dagen niet douchen!

Om zeven uur gaan we aan tafel met nog negen vrouwen die een schrijfcursus volgen en Anja en haar nichtje Hawa. Anja en Hawa hebben het eten gekookt en zo zitten we lang aan tafel. De groep vrouwen blijkt een hele gezellige groep, er wordt volop gekletst en we hebben lol voor tien. De kaken doen zeer van het lachen. Drie vrouwen zijn 's middags aan een wandeling begonnen en verdwaald. Ze komen na zevenen bezweet en under the mudder binnen rollen. De toon is gezet en als de wijn ook nog z'n werk doet, kom ik niet meer bij van het lachen.

Ik zit naast Annet, die de schrijfcursus verzorgd. Zij geeft me een folder mee van de Online Schrijfschool. Wie weet ga ik de basiscursus een keer doen, het ziet er hartstikke interessant uit!

Heeft het zo moeten zijn dat we hier terecht kwamen?